Rosteriet

Att rosta kaffe som vi gör på Gåshaga Kafferosteri är ett hantverk, varje gång. Med rätt kaffebönor och rätt rostning så kan vi få ut mer av de 800 till 900 smakgivare som bönan består av.

För att få fram så mycket smaker och aromer som möjligt så slow-rostar vår rostmästare varje bönsort för sig i små partier i vår trumrost. Då kaffebönorna inte hettas upp lika kraftigt och snabbt som i stora kafferosterier så kan kaffet utvecklas långsammare och rostas jämnare och nå sin fulla potential.

Det är ett genuint hantverk som kräver kunskap, erfarenhet och inte minst tid, men det ger ett kaffe med helt andra smaker och aromer.

Vår rostning

Det bästa kaffet – varje gång

Att veta exakt hur länge varje bönsort ska rostas är en konst i sig. Vår rostmästare Kaveh Azizian övervakar varje rostning manuellt. När kaffebönorna börjar krackelera och har exakt rätt färg är de klara.

De färdigrostade bönorna kan nu blandas i otaliga smakkombinationer. Genom att kombinera flera olika sorter är det lättare att hålla en jämna kvalitet än om man endast jobbar med en bönsort. Blir det en dålig skörd kan man då oftast ersätta just den bönsorten med en annan utan att kompromissa på kvalitén. Kaveh, som är nordisk baristamästare, har under lång tid jobbat med att få fram blandningar som håller bästa möjliga kvalitet.

Nyrostat kaffe

Färskhet betyder allt

Har man gjort alla rätt men låter kaffet ligga på lagret, i hyllan eller i ett öppnat paket i någon månad eller mer så spelar kaffeböna och rostning nästan ingen roll. Kaffe är en färskvara och ska konsumeras därefter.

På Gåshaga Kafferosteri rostar vi därför efter behov för att alltid kunna leverera ett färskt kaffe. På så sätt kan vi garantera att kaffet som levereras är färskt. Genom att leverera det färskaste kaffet från de bästa bönorna slow-rostat i små partier så kan vi leverera ett godare kaffe.

Rosta eget kaffe

Kom och rosta kaffe med oss!

Är du nyfiken på hur det går till att rosta kaffe? Tillsammans med vår rostmästare får du lära dig allt om kaffe. Du får även möjlighet att vara med under hela rostningsprocessen och själv uppleva den fantastiska doften av nyrostat kaffe.