några av våra ekologiska kaffeodlare

Grunden för att skapa ett kaffe utöver det vanliga är att endast köpa in ekologiska kaffebönor från de bästa kaffeodlarna runt om i världen. Vi ställer hårda krav och betalar ett högre pris för att uppnå detta. 

Möt Asoprocaffe Coffee Association från södra colombia

Vi samarbetar och köper olika kaffesorter från kaffeodlare och kaffekollektiv runt om i världen, ett av dem är Asoprocaffe Coffee Association, som ligger i Anderna i södra Colombia. Kollektivet som bildades 2016 består av cirka 90 kaffeproducerande familjer som gått samman för att utveckla kaffeproduktionen och bli mindre beroende av mellanhänder. Marken där kaffet odlas är av vulkaniskt ursprung och ligger på mellan 1400 och 2100 meter över havet, vilket är ideala förhållande för ett riktigt bra kaffe. Vid rätt mognadsgrad plockas de för hand innan torkningsprocessen påbörjas.

Genom att kollektivet minimerar mellanhänder och satsar på kaffesorter av högsta kvalitet så kan de nu höja levnadsstandarden och investera än mer i att utveckla kaffet. Det är positivt för alla inblandade; odlaren, rosteriet, butiken och konsumenten.

Bönor från Asoprocaffe finner ni i Espresson, så passa på att njut lite extra och tänk på historian bakom din nästa Latte eller Cappuccino.

Klicka här om du lära dig mer om kaffeodlingar och Asoprocaffe Coffee Association.

Kul att du är intresserad av vårt kaffe!

Vill du prova eller är du bara nyfiken på att veta mer? 

Fyll i dina kontakt-uppgifter nedan så hör vi av oss.