Schysst kaffe smakar godare

Vi arbetar enbart med ekologiskt specialkaffe för att det är bäst för alla inblandade; kaffedrickaren, kaffebonden, dess anställda och inte minst miljön. Specialkaffe är ett ekologiskt kaffe av högst kvalitet och för det betalar vi ett högre pris så att odlarna kan prioritera kvalité i alla stegen.

Vi köper våra ekologiska kaffebönor från odlare och kaffekollektiv som vi har en relation till. Vi kallar det för DirectTrade och det ger oss inblick i hela kedjan och en möjlighet att påverka. Våra ekologiska bönor och vår inköpsmodell medför många fördelar som till exempel ett godare kaffe, bättre arbetsvillkor och investeringsmöjligheter i odlingen samt att det är ett bättre miljöval. Därtill är det också en trygghet för oss att veta att bönderna får schysst betalt utan otaliga mellanhänder.

DET HÄR ÄR

Specialkaffe

Att skapa en riktigt god kopp ekologiskt kaffe kan vara svårare än man tror. Processen är lång och sträcker sig ofta över en stor del av världen. Stegen mellan planta och bryggning är många och till det kommer lagerhållning och vikten av att hålla bönorna färska. Har man god kontakt med bönderna och väljer ekologiska bönor av högsta kvalité så är det en god start. Därför använder vi oss enbart av specialkaffe. För att få denna benämning så ska kaffet få 80 poäng eller över på en 100-gradig skala, vilket endast några procent av världens kaffe kvalificerar sig för.

Våra specialkaffebönor är omsorgsfullt utvalda, ekologiskt odlade och växer där förhållandena är som bäst. Rätt temperatur, höjd och nederbörd ger bönor av högsta kvalitet. För att endast få med bönor med rätt mognadsgrad plockas alla våra bönor för hand. Allt specialkaffe måste vara spårbart vilket ger en kvalitetskontroll och trygghet för alla parter. Därför tycker vi att specialkaffe är speciellt, det både smakar bättre samt ger bönderna bättre möjligheter.

Beställ hem kaffe

 • 399 kr

  Bönor från  Etiopien, Indonesien
  Rostning  3 av 5
  Smakprofil  Fruktig
  Storlek  1 kg

  Välj alternativ
 • 399 kr

  Bönor från  Colombia, Mexico, Uganda
  Rostning  4 av 5
  Smakprofil  Choklad, Nötter
  Storlek  1 kg

   

  Välj alternativ
 • 399 kr

  Bönor från  Honduras, Uganda
  Rostning  5 av 5
  Smakprofil  Choklad, Russin, Sirap
  Storlek  1 kg

  Välj alternativ
 • 399 kr

  Bönor från  Colombia, Mexico, Uganda
  Rostning  4 av 5
  Smakprofil  Choklad, Nötter
  Storlek  1 kg

  Välj alternativ